Zonnepaneel Dakpannen

Je energiekosten verlagen zonder de uitstraling van je woning te veranderen, is mogelijk met zonnepaneel dakpannen. Een veelgehoorde klacht over zonnepanelen is het negatieve effect dat ontstaat op de aanblik van je huis. Sommige mensen vinden de panelen ontsierend. Om die reden afzien van deze duurzame oplossing komt dan ook regelmatig voor. Gelukkig hoeft dat nu niet meer.

Zonnepaneel dakpannen

Met de aanschaf van deze dakpannen wordt jouw dak voorzien van pannen, waarin een klein zonnepaneel is ingebouwd. Een bijzonder fraaie vormgeving is het resultaat van deze ontwikkeling. Deze panelen zijn dusdanig dun dat het lijkt alsof er gewone dakpannen op jouw daken liggen, met als bonus een luxe uitstraling.

De ideale manier om gebruik te maken van de gratis zonne-energie zonder in te leveren op de aanblik. Dit soort panelen zijn zowel bij betonnen dakpannen, leipannen en gebakken pannen mogelijk. Dit maakt ze zeer geschikt voor een grote doelgroep en dus ook voor jou.

Dakoppervlak bepaalt rendement

Je hebt voor de zonnecelpannen iets meer dakoppervlak nodig om hetzelfde rendement te behalen, als bij standaard zonnepanelen. Dit lijkt op het eerste oog een nadeel, maar doordat de dakpannen klein zijn, heb je meer mogelijkheden om ze op moeilijke plekken te leggen.

Rondom een verwarmingspijp of dakraam heb je altijd verlies van ruimte bij standaard zonnepanelen, waardoor delen van het dak niet gebruikt kunnen worden. De dakpannen die voorzien zijn van een zonnecel kunnen hier gewoon gelegd worden. Hierdoor zal het uiteindelijke rendement van de zonnecelpannen vrijwel even hoog zijn.

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepaneel dakpannen? Doe de dakscan met behulp van het formulier hiernaast of ga naar deze pagina.

Milieubewuste aankoop

Aandacht voor het milieu vraagt om steeds meer inspanning van zowel het bedrijfsleven als particulieren. Koop jij zonnepaneel dakpannen, dan straal je niet alleen uit dat je oog hebt voor duurzaamheid, maar ook de aanblik van je woning serieus neemt.

De keuze voor dit type zonnepaneel geeft jouw huis een extra dimensie. De zonnepanelen zijn glad en creëren daarmee een luxe effect. Doordat ze in de vorm van dakpannen zijn gemaakt, valt jouw dak in positieve zin op ten opzichte van het dak van de buren.

Combineer dit met solar verlichting in je tuin en je haalt het hoogst mogelijke rendement uit de zonnestralen die jouw terrein bereiken. De lagere energierekening geeft je financiële ruimte om extra duurzaamheidsmaatregelen in huis door te voeren. Een duurzaam huis realiseren, kan dus zonder dat je hiervoor diep in de buidel hoeft te tasten.

Voordelen dakpannen zonnepanelen

Behalve de mooie vormgeving en de geschiktheid voor diverse soorten dakpannen bieden deze pannen met zonnecellen je nog meer voordelen. Zo is het voor het plaatsen niet nodig dat er aanpassingen aan de dakconstructie plaatsvinden. Dit scheelt tijd en daarmee geld. Tel daarbij op dat de standaard omvormers probleemloos gebruikt kunnen worden in combinatie met deze pannen en de positieve eigenschappen krijgen de overhand. Mocht je nog enige twijfel hebben, dan is het goed om te weten dat je een lange garantie op de pannen hebt. Dit loopt zelfs op tot twintig of dertig jaar.

Zonnepaneel Dakpannen

Soorten zonnecel dakpannen

Bij het kiezen van dit type zonnecel dakpannen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor dakpannen die stuk voor stuk zijn voorzien van een klein zonnepaneel. Daarnaast is het mogelijk om jouw dak te voorzien van een iets groter zonnepaneel dat vier dakpannen bekleedt.

Hierdoor zie je vanaf de straat beter dat er zonnepanelen op jouw woning zijn geplaatst, maar behoud je toch een mooie aanblik. Breng voor jezelf in kaart, welk type zonnedakpannen jij vindt passen bij je huis of laat je goed adviseren voor je tot aanschaf overgaat.

Aanschaf zonnecel dakpannen

Voor een nieuwe ontwikkeling geldt altijd dat het in de beginfase meer geld kost om ze aan te schaffen. Laat dit je niet weerhouden om ze te kopen, want er zit een kanttekening aan dit verhaal. Besluit jij zonnecelpannen te kopen, dan zal de aanschaf jou drie keer zoveel geld kosten als de standaard zonnepanelen. Daar staat tegenover dat je ook direct nieuwe dakpannen op je dak hebt liggen.

Een grote uitgave voor het vervangen van je oude dakpannen staat jou dan niet meer te wachten en dat geeft niet alleen rust, maar bespaart jou in de toekomst geld. De terugverdientijd van de zonnepanelen in je dakpannen neemt inderdaad vele jaren extra in beslag. Jouw bijdrage aan een beter milieu begint echter al op het moment dat je de panelen hebt laten plaatsen.

Nieuwbouwhuis duurzaam bouwen

De ideale situatie om de zonnepanelen in dakpannen te laten plaatsen, is bij nieuwbouw van een woning. Zorg in dat geval dat het huis zo goed mogelijk geïsoleerd wordt en kies voor duurzame materialen. Bij goede isolatie van een huis besteed je aandacht aan:

  • (spouw)muren
  • daken
  • gevel
  • vloeren
  • glas

Voorbereid zijn op een toekomst zonder gasverbruik doe je door jouw nieuwbouwhuis te voorzien van vloerverwarming en te koken op een elektrische kookplaat. Met de aanschaf van een warmtepomp komt jouw duurzame woning ineens een stuk dichterbij.

Verlichting

Plaats jij een overkapping in je tuin of een schuur? Ook dan kun je kiezen voor zonnecellen om je energieverbruik te verlagen. De verlichting in huis kun je regelen met duurzame ledlampen. Zelfs kleine details kunnen een groot verschil maken. Kies ervoor om in fases je huis energiezuinig te maken, als je de uitgaven niet allemaal gelijktijdig kunt of wilt doen.

Energieneutraal wonen

Bij nieuwbouwwoningen wordt veel aandacht besteed aan energieneutraal wonen. Hierdoor is je woning al goed voorbereid op de toekomst en voorkom je grote verbouwingen na enkele jaren in je huis te wonen.

Ga in gesprek met de aannemer en kijk of er ruimte is om jouw specifieke wensen direct mee te nemen in de bouw van je woning. Vergeet niet om gebruik te maken van subsidies om jouw droomwoning te realiseren. Dit geldt niet alleen bij een nieuwbouwhuis, maar ook bij een bestaand huis.

Duurzaamheidslening

Jouw huis energiezuinig maken, kan ook door gebruik te maken van een duurzaamheidslening. De meeste gemeentes bieden een dergelijk krediet aan. Hiermee kun je tegen een erg lage rente een bepaald bedrag lenen en dit in maandelijkse termijnen terugbetalen.

Hier zal je dus per saldo weinig van merken. Jouw energiekosten dalen immers ook. Het bedrag dat je terugbetaalt voor de verstrekte subsidie kun je hier dan tegen wegstrepen.