Is het de moeite waard om in zonnepanelen te investeren?

Veel mensen vragen zich af of het echt de moeite waard is om in zonnepanelen te investeren, aangezien de waarde van deze investering hoog is.

In dit artikel zetten we 10 positieve punten op een rij bij het investeren in zonnepanelen.

01 – Economie

Energie van de zon is een hulpbron die door de natuur wordt aangeboden, waardoor kosten worden geëlimineerd. Met een correct geïnstalleerd fotovoltaïsch systeem is het mogelijk om uw eigen elektrische energie op te wekken, waarbij u de energie van concessiehouders niet meer gebruikt.

In een bedrijfsscenario, bijvoorbeeld, zal het zonne-energiesysteem een vermindering van tot 90% mogelijk maken van de kosten die worden gegenereerd met de elektriciteitsrekening – een van de meest aantrekkelijke factoren voor bedrijven. Voor huishoudens is het niet gegijzeld worden door tariefvlaggen en hun variaties een belangrijke gunstige factor.

02 – Rendement op investering

Het rendement op de investering van fotovoltaïsche zonne-energie is verrassend. De kosten die worden gegenereerd door de aanschaf en installatie van het systeem zullen variëren naargelang de complexiteit, maar gemiddeld worden binnen 10 jaar de kosten die worden gegenereerd door de implementatie van het systeem betaald, wat aanzienlijke besparingen oplevert.

03 – Taxatie van onroerend goed

Zelfs als het niet in uw plannen staat om voor het leven bij een bepaald bezit te blijven, is dit een investering die niet verloren gaat. Dit komt omdat zonnepanelen worden gezien als een verbetering voor het huis, waardoor ze direct bijdragen aan de waarde van het onroerend goed in de markt.

Woningen die al energie hebben opgewekt door het zonnestelsel krijgen voordelen zoals: grotere bekendheid in de vastgoedsector, zuinig in de elektriciteitsrekening, incentives en kortingen.

04 – Volledig hernieuwbare bron van schone energie

Als we zeggen dat zonne-energie een hernieuwbare energiebron is, betekent dit dat zonlicht een onuitputtelijke energiebron is, naast dat het geen vervuilende uitstoot veroorzaakt.

Zodra het zonnepaneelsysteem in uw huis is geïnstalleerd, is er geen uitstoot meer van broeikasgassen. Dit is een goede reden om ervoor te kiezen om deze apparaten te installeren.

05 – Lage onderhoudskosten

De platen of panelen die worden gebruikt voor de productie van zonne-energie zijn zeer resistent en bieden zeer lage onderhoudskosten.

U hoeft alleen te investeren in het reinigen van het systeem, wat twee of meer keer per jaar moet gebeuren, afhankelijk van de hoeveelheid regen, stof, zoute lucht en andere aspecten van uw regio.

06 – Lange levensduur

Omdat de energiebron onuitputtelijk is, is dit een vooraankoop van energie. Een correct geïnstalleerd zonnepaneel met kwaliteitsmateriaal gaat gemiddeld 25 jaar of langer mee. Vanaf dat moment blijven het paneel en zijn systeem energie opwekken, maar verminderen het zijn opwekkingscapaciteit enigszins.

07 – Neemt weinig ruimte in beslag

Zonnepanelen worden meestal geïnstalleerd op daken van huizen of gebouwen, dat wil zeggen in ongebruikte ruimtes in gebouwen.

Zelfs wanneer het in een open veld wordt geïnstalleerd, heeft het een klein oppervlak nodig om een grote energieproductie te realiseren.

08 – Zonne-energie kan worden gebruikt in afgelegen gebieden

De zon is een onuitputtelijke energiebron over de hele planeet, althans op de zeer lange termijn, aangezien wordt verwacht dat ze gedurende 5 miljard jaar energie zal blijven uitstralen.

Het is belangrijk op te merken dat energie uit de zon wordt gehaald op plaatsen waar geen andere opties zijn, omdat dit in afgelegen gebieden een manier is voor een kleine installatie om autonoom te werken.

09 – Fotovoltaïsche apparatuur kan worden gerecycled

Aangezien de zonnepanelen zijn vervaardigd uit apparatuur zoals glasplaten, geleidende en metalen elementen, evenals fotovoltaïsche cellen, maakt de technologie het mogelijk dat het materiaal later wordt gerecycled, waardoor in totaal 90% van de componenten kan worden teruggewonnen.

Daarom is het vermeldenswaard dat de gebruikte materialen gemakkelijk te hergebruiken zijn, aangezien het glas in de platen 100% gereconstrueerd kan worden, en ook aluminium, dat tot 90% gerecycled kan worden. Bovendien hebben kristallijn silicium en polymeren ook een goed herstelniveau.

10 – Modulair systeem

Fotovoltaïsch systeem is een modulair systeem en maakt het mogelijk om indien nodig meer zonnepanelen toe te voegen.

Ben jij nog aan het twijfelen of investeren in zonnepanelen de moeite waard is voor jou? Doe de dakscan en ontvang een uitgebreide offerte van een erkend installateur.