Introductie

Steeds meer mensen maken de overstap naar zonnepanelen dakpannen als manier om energie voor hun huis te produceren. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van deze betonnen of keramische dakpannen waarin zonnecellen verwerkt zijn, waaronder een verkleining van uw koolstofvoetafdruk, een besparing op uw energierekening, en ze zijn beter voor het milieu. Een veelgehoorde klacht over zonnepanelen is het negatieve effect dat ontstaat op de aanblik van je huis. Sommige mensen vinden de panelen ontsierend. Om die reden afzien van deze duurzame oplossing komt dan ook regelmatig voor. Gelukkig hoeft dat nu niet meer.

Hier zullen wij bespreken hoe dakpan zonnepanelen werken, wat de voordelen zijn, wat dakpan zonnepanelen nadelen zijn, en waarom meer mensen op deze vorm van energieproductie moeten overschakelen. Dit artikel geeft je voldoende informatie om straks de beste dakpan zonnepanelen offertes op te kunnen vragen.

Wat zijn zonnepanelen dakpannen en hoe werken ze?

Dakpan zonnepanelen zijn geïntegreerde dakpan zonnepanelen die op bestaande daken kunnen worden aangebracht om zonne-energie op te wekken. De dakpannen zien eruit als gewone dakpannen, maar ze zijn zo ontworpen dat ze de energie van de zon opvangen en omzetten in elektriciteit. De vlakke dakpannen zijn voorzien van zonnecellen, die de zonne-energie omzetten in bruikbare elektriciteit. Deze elektriciteit kan dan gebruikt worden om uw huis van energie te voorzien. Dakpan zonnepanelen zijn een geweldige manier om energie voor uw huis op te wekken, zonder dat u zonnepanelen op uw eigendom hoeft te installeren.

Met de aanschaf van deze dakpan zonnepanelen wordt jouw dak voorzien van gewone dakpannen (allemaal lossen dakpannen), waarin een klein zonnepaneel is ingebouwd, voorzien van een aluminium frame. Een bijzonder fraaie vormgeving is het resultaat van deze ontwikkeling. Deze normale zonnepanelen zijn dusdanig dun dat het lijkt alsof er normale dakpannen vervangen op jouw daken liggen, met als bonus een luxe uitstraling.

De ideale manier om gebruik te maken van gratis zonne-energie zonder in te leveren op de aanblik. Dit soort platte panelen zijn zowel bij betonnen dakpannen, leipannen en gebakken pannen mogelijk. Dit maakt ze zeer geschikt voor een grote doelgroep die hun verschillende dakpannen vervangen.

Dakoppervlak blijft het rende bepalen

Je hebt voor de zonnecel dakpannen iets meer dakoppervlak nodig om hetzelfde rendement te behalen, als bij standaard zonnepanelen. Dit lijkt op het eerste oog een nadeel, maar doordat de dakpannen klein zijn, heb je meer mogelijkheden om ze op moeilijke plekken te leggen.

Rondom een verwarmingspijp of dakraam heb je altijd verlies van ruimte bij gewone zonnepanelen, waardoor delen van het dak niet gebruikt kunnen worden. De dakpannen die voorzien zijn van een zonnecel kunnen hier gewoon gelegd worden. Hierdoor zal het uiteindelijke rendement van de zonnecelpannen vrijwel even hoog zijn.

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor dakpan zonnepanelen? Doe de dakscan met behulp van het formulier hiernaast of ga naar deze pagina. Ontdek hoe je energiekosten verlagen.

Milieubewuste aankoop

Aandacht voor het milieu vraagt om steeds meer inspanning van zowel het bedrijfsleven als particulieren. Koop jij dakpan zonnepanelen, dan heb je oog voor duurzaamheid.

De keuze voor dakvlak zonnepanelen geïntegreerd zorgen voor een nieuwe dimensie. Dakpan zonnepanelen zijn glad en creëren daarmee een luxe effect, meer dan gewone zonnepanelen. Doordat ze in de vorm van individuele dakpannen zijn gemaakt, valt jouw dak in positieve zin op.

Combineer dit met solar verlichting in je tuin en je haalt het hoogst mogelijke rendement uit de zonnestralen die jouw terrein bereiken. Doordat je energiekosten verlagen creëer je financiële ruimte om extra duurzaamheidsmaatregelen in je huis door te voeren. Een duurzaam huis realiseren, kan dus zonder dat je hiervoor diep in de buidel hoeft te tasten.

Wat voor duurzaamheidsmaateregelen kan je huis treffen naast het aanschaffen van de dakpan zonnepanelen?

Dakpan zonnepanelen zijn een geweldige manier om schone, hernieuwbare energie te produceren, maar er zijn nog andere maatregelen die je kunt treffen om je huis duurzamer te maken:

  • Het installeren van een slimme thermostaat is een geweldige manier om energie en geld te besparen op uw verwarmings- en koelingsrekeningen.

  • U kunt ook douchekoppen met een laag debiet en kraanbeluchters installeren om uw waterverbruik te verminderen.

  • Het toevoegen van isolatie aan uw huis kan helpen om de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten te houden.

  • Overweeg over te schakelen op LED gloeilampen, die minder energie verbruiken dan de traditionele gloeilampen. Vervang dus uw traditionele gloeilampen door LED gloeilampen. Led-lampen verbruiken tot 90% minder energie en gaan 10 keer langer mee dan traditionele gloeilampen. Plaats jij een overkapping in je tuin of een schuur? Ook dan kun je kiezen voor de mooiere dakpan zonnepanelen om je energieverbruik te verlagen.

  • Energieneutraal wonen. Bij nieuwbouwwoningen wordt veel aandacht besteed aan energieneutraal wonen. Hierdoor is je woning al goed voorbereid op de toekomst en voorkom je grote verbouwingen na enkele jaren in je huis te wonen. Ga in gesprek met een aannemer en kijk of er ruimte is om jouw specifieke wensen direct mee te nemen in de bouw van je woning (of bijzet verbouwen van je woning). Vergeet niet om gebruik te maken van subsidies om jouw droomwoning te realiseren. Dit geldt niet alleen bij een nieuwbouwhuis, maar ook bij een bestaand huis.

Jouw huis energiezuinig maken, kan ook door gebruik te maken van een duurzaamheidslening. De meeste gemeentes bieden een dergelijk krediet aan. Hiermee kun je tegen een erg lage rente een bepaald bedrag lenen en dit in maandelijkse termijnen terugbetalen.

Hier zal je dus per saldo weinig van merken. Jouw energiekosten dalen immers ook. Het bedrag dat je terugbetaalt voor de verstrekte subsidie kun je hier dan tegen wegstrepen.

Kies ervoor om in fases je huis energiezuinig te maken, als je de uitgaven niet allemaal gelijktijdig kunt of wilt doen.

Wil je nog meer verduurzamen, lees dan deze tips

Zonnepanelen waar dakpannen verwerkt in zijn dragen bij tot een beter milieu. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. Zoals hier boven beschreven, maar er zijn nog meer maatregelen die je kunt treffen om duurzamer te wonen en te leven:

  • Trek de stekker uit het stopcontact als u de elektronica niet gebruikt. Veel apparaten blijven stroom uit het stopcontact trekken, ook als ze zijn uitgeschakeld. Door die apparaten uit het stopcontact te halen, kunt u een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen.

  • Was uw kleren in koud water. Door uw kleren in koud water te wassen, kunt u een aanzienlijke hoeveelheid energie en geld besparen. Geschat wordt dat het wassen van uw kleren in koud water u tot €80,- per jaar kan besparen.

  • Hang uw kleren te drogen. In plaats van een wasdroger te gebruiken, die veel energie verbruikt, kunt u uw kleren beter hangend laten drogen. Dit is een geweldige manier om energie en geld te besparen.
  • Maak gebruik van energie-efficiënte apparaten.Energie-efficiënte toestellen verbruiken minder energie dan traditionele toestellen, wat u een aanzienlijke besparing op uw energierekening kan opleveren. Enkele van de meest energie-efficiënte toestellen zijn: koelkasten, wasmachines, vaatwassers, televisies, airconditioners. De beste manier om energie-efficiënte apparaten te vinden is te zoeken naar het Energy Star label. Het Energy Star-label is een door de overheid gesteund label dat producten aanduidt die aan strenge richtlijnen inzake energie-efficiëntie voldoen. Wanneer u nieuwe apparaten koopt, let er dan op het Energy Star label om er zeker van te zijn dat u een energie-efficiënt toestel koopt.

  • Recycleren en composteren zijn twee geweldige manieren om uw milieu-impact te verminderen. Recycleren is het proces waarbij materialen die anders zouden worden weggegooid, worden gebruikt om er nieuwe producten van te maken. Composteren is het proces waarbij organisch afval, zoals voedselresten, in meststof wordt omgezet. Zowel recycling als compostering zijn om twee redenen belangrijk: zij verminderen de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt, en zij helpen een duurzamer milieu tot stand te brengen.

Met bovenstaande tips kun je naast het gebruik van Dakpan zonnepanelen je huis nog verder verduurzamen en heb je wat tips om je levensstijl dusdanig aan te passen.

De voordelen van dakpan zonnepanelen

Dakpan zonnepanelen zijn de toekomst van de energieproductie. Zij zijn een geweldige manier om uw koolstofvoetafdruk te verkleinen en geld te besparen op uw energierekening. Hier volgen enkele van de voordelen van dakpannen met zonnepanelen:

1. U kunt uw eigen zonne energie opwekken.

Met dakpan zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken, direct op uw dak. Dat betekent dat u geld kunt besparen op uw energierekeningen en dat u niet afhankelijk bent van het net.