Een dakscan zonnepanelen is een waardevolle eerste stap in het proces om zonnepanelen op uw huis te installeren. Door een zonnepanelen dakscan te laten maken, kunt u een nauwkeurige meting van de oppervlakte van uw dak krijgen, die nodig is om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben, waardoor u duidelijk krijgt welk aantal zonnepanelen uw dak kan krijgen.

opgewekte energie zonnepanelen

U kunt ook een idee krijgen van de kosten en de haalbaarheid van het installeren van zonnepanelen op uw huis met een zonnepanelen dakscan. Bovendien kan een zonnepanelen dakscan eventuele problemen met uw dak aan het licht brengen (of dat u dak geschikt is), die eventueel verholpen moeten worden voordat u zonnepanelen installeert. Tenslotte is een gratis dakscan een goede manier om te beginnen met het plannen van de installatie van zonnepanelen en om een idee te krijgen van wat het proces in zal houden.

In dit artikel vertellen we meer over de gratis zonnepanelen dakscan.

Dakscan hoeveel zonnepanelen

Wat is een dakscan met zonnepanelen en wat zijn de voordelen ervan

Een dakscan met zonnepanelen is een proces waarbij een vakman uw dak onderzoekt om te zien of het geschikt is om zonnepanelen te installeren. Er zijn veel voordelen aan om dit te doen, zowel financieel als voor het milieu.

Door zonnepanelen te installeren kunt u veel geld besparen op uw energierekeningen. Zonnepanelen kunnen u ook helpen uw koolstofvoetafdruk te verkleinen, wat belangrijk is voor het behoud van ons milieu. Zonnepanelen zijn een geweldige manier om schone, hernieuwbare energie op te wekken, en zij kunnen u helpen om op de lange termijn geld te besparen.

Dakscan hoeveel zonnepanelen_2

Het proces om zonnepanelen op uw huis te installeren

Een online dakscan is een dienst waarmee u een professionele dakbeoordeling kunt krijgen zonder dat u uw huis uit hoeft. Dit is een uitstekende optie voor huiseigenaars die zonnepanelen willen installeren, maar niet zeker weten of hun dak geschikt is.

Met een online dakscan krijgt u een gedetailleerd rapport waarin de toestand van uw dak wordt geschetst en of het al dan niet geschikt is voor zonnepanelen. Het rapport zal ook een schatting bevatten van hoeveel geld u kunt besparen door zonnepanelen te installeren.

hoeveel zonnepanelen

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van zonnepanelen op uw huis, is een online dakscan de perfecte manier om te beginnen. Met deze dienst kunt u een professionele dakbeoordeling krijgen zonder dat u uw huis hoeft te verlaten. U krijgt een gedetailleerd rapport waarin de toestand van uw dak wordt geschetst en wordt aangegeven of het al dan niet geschikt is voor zonnepanelen.

Omvormer stroom besparing

Om tot een goede dakscan voor zonnepanelen en een gedegen rapport te komen wordt er veelal gebruik gemaakt van geavanceerde software. Installateurs weten hoe deze software te gebruiken welke het mogelijk maakt om middels postcode en satellieten jouw dak in te meten. Dit zorgt ervoor dat je weet hoeveel panelen op jou dak passen.

zonnepanelen verbruik

Doe een dakscan en je hebt in 2 minuten resultaat! Kom er achter wat je besparing is.

Waar moet een dakcheck zonnepanelen aan voldoen?
Een dakscan voor zonnepanelen maakt een berekening van het aantal zonnepanelen die op jou dak passen. Om dit te kunnen berekenen kan worden er diverse vragen gesteld zoals;

  • Wat is is de lengte in meters van je dak?
  • Wat is is de breedte in meters van je dak?
  • Wat voor type woning heb je? (vrijstaand, geschakeld, hoekwoning enz.)
  • Welk soort dak heb je: een schuin dak, een licht hellend dak, een spits dak of gewoon een plat dak?

hellingshoek dak

  • Wat is de hellingshoek van je dak?
  • Wat is de richting van je dak ten opzichte van de zon zodat je weet hoe de zon op je dak valt? (zuid, zuidwest enz.)
  • Wat voor type dakbedekking is er aanwezig? (dakpannen, golfplaten, stalen dak enz.)
  • Wat is je postcode en huisnummer? (zonder postcode en huisnummer is er geen goede dakscan voor zonnepanelen mogelijk logischerwijs)
  • Wat is het jaarlijkse stroomverbruik? (uitgedrukt in kwh, dus bijvoorbeeld 3400 kwh, een goede online dakcheck laat zien hoeveel personen gelijk is aan bijvoorbeeld 4100 kwh)

zonne energie verbruik

Dit leveren zonnepanelen op!

Verduurzamen met behulp van zonnepanelen kan je veel stroomverbruik besparen en dit ga je merken in een lagere energierekening. De resultaten voortvloeiend uit de dakscan geven de besparing op jaarlijkse energiekosten en de energie-opbrengst uit zonlicht uitgedrukt in kWh weer.

Dakscan zonnepanelen opleveren

Bereid je voor op zonne panelen met behulp van een dakscan

Ben je inmiddels zover dat je meer wilt weten over zonne-energie, verwachte opbrengst middels zonnepanelen, terugverdientijd, omvormers, hoeveel zonne panelen en alle verschillende factoren die een rol spelen bij het opwekken van groene energie, zodat jou energierekening omlaag zal gaan en jij bijdraagt aan een duurzame wereld?

opgewekte energie dak waard

Doe een dakscan op zonnepaneel experts

Doe de dakscan op zonne panelen experts en je hebt in 2 minuten resultaat. Als je het resultaat hebt en je panelen wilt laten plaatsen, kom dan in contact met erkende installateurs die jou in een persoonlijk advies vertellen hoeveel panelen er op je dak passen. Ga snel naar de dakscan en bereken jouw voordeel. Onze erkende adviseurs geven in een persoonlijk gesprek graag verdere indicatie over jouw dak geschikt voor zonnepanelen is en hoeveel je hiermee bespaart op je energieverbruik.

dakscan

Conclusie

Zonne energie wordt steeds populairder als een manier om huizen en bedrijven van energie te voorzien. Een dakscan voor zonnepanelen is een goede manier om te bepalen of je dak geschikt voor zonnepanelen is middels een zonnestroomsysteem.

dakvlak verbruik passen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het installeren van zonnepanelen, waaronder financiële en milieubesparingen. Met een zonnepanelendakscan kunt u een professionele beoordeling van uw dak krijgen en nagaan of het geschikt is voor zonnepanelen. Deze dienst is snel en gemakkelijk, en kan u helpen bij het nemen van de beslissing om op duurzame energie over te schakelen.